Herkesin sevdiği ıslak hamburgeri evde yapmak düşündüğünüzden daha kolay! Bu rehber, gerekli tüm malzemeleri ve püf noktalarını sunarak sizi bir hamburger ustasına dönüştürecek.

Ev yapımı ıslak hamburger ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Bu tarif, her adımı detaylı bir şekilde açıklayarak mükemmel ıslak hamburgerler yapmanızı sağlayacak.

Bu basit ve etkili ıslak hamburger tarifi ile sokak lezzetlerine taş çıkartın! Malzemeleri hazırlayın ve bu lezzetli hamburgerleri evinizde kolaylıkla yapın.

MALZEMELER

Hamburger için:

400 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan(robotta çekilmiş)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
6 adet hamburger ekmeği

Sosu için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1,5 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı ketçap
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber( silme)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker(arzuya göre)

TARİF

Bu böreği yedikten sonra dışarıda börek yiyemeyeceksiniz! Sodalı Çıtır Börek tarifi Bu böreği yedikten sonra dışarıda börek yiyemeyeceksiniz! Sodalı Çıtır Börek tarifi

Hamburger köftesi için karıştırma kabında 400 gr orta yağlı dana kıyma, 1 adet robottan geçirilmiş soğan, 1 adet yumurta ,2 yemek kaşığı galeta unu, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberle birlikte iyice yoğurun. Üzerini kapatıp köfte harcını yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen köfte harcından eşit parçalar alıp hamburger ekmeğinizin büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte 3 diş sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.
1,5 su bardağı domates püresi, 3 yemek kaşığı ketçap, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve 1 su bardağı suyu da tencereye ilave edip sosu güzelce kaynatın. Sosunuz yeterince şekerli değilse 1 tatlı kaşığı kadar şeker de ilave edebilirsiniz.
Sos pişerken köfteleri de ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin.
Sos piştikten sonra ekmeklerin iç kısımlarını sosa batırın ve buhar aparatı koyduğunuz tencereye yerleştirip köfteyle birleştirin.
Kalan sosu fırça yardımıyla hamburger ekmeğine yedirin. Üzerlerini fırın kağıdıyla kapatıp yumuşayana kadar; yaklaşık 6 dakika pişirin.

Islak hamburger yapmak artık zor değil! Bu rehberle, evde restoran kalitesinde ıslak hamburger yapabilir, sevdiklerinizle birlikte bu nefis lezzetlerin keyfini çıkarabilirsiniz. Gerekli malzemeler ve basit adımlar ile siz de ustalıkla hamburgerler yapabilir, her ısırıkta lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Haydi, şimdi mutfağa geçin ve bu muhteşem tarifi deneyin!