Tavuk şinitzel, hem çıtır hem de lezzetli bir seçenek sunarak akşam yemeklerinizi zenginleştiriyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz mükemmel bir tarif!

Aklınızı başınızdan alacak: Ağızda dağılan Gerçek Browni tarifi Aklınızı başınızdan alacak: Ağızda dağılan Gerçek Browni tarifi

Tavuk şinitzel yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu adım adım tarif ile tavuk şinitzellerinizi dışı çıtır, içi yumuşacık yapabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Çıtır bir tavuk şinitzel yapmanın sırlarını mı arıyorsunuz? Bu basit ve lezzetli tarif, akşam yemeklerinizi bir üst seviyeye taşıyacak. İşte yapmanız gerekenler!

MALZEMELER

4 adet fileto tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kaplaması için:
5 yemek kaşığı un
2 adet büyük boy yumurta
1 tatlı kaşığı hardal (opsiyonel)
1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı

TARİF

Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Yırtılmaması için üzerlerini streç film ile kapladığınız fileto parçalarını bir et döveceği ya da ağırlık yardımıyla inceltin.
Filetoların her iki yanını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Yumurtaları hardalla birlikte geniş bir kasede çırpın.
Un ve galeta ununu düz bir tabağa yayın. İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın. Fazla unlarını temizleyin.
Sonrasında her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın.
Son olarak her yerini galeta unuyla kaplayın.
Bir kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. Sonrasında filetoları ekleyerek her iki yanını da yaklaşık 4-5 dakika kadar kızartın.
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp, 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz tavuk şinitzelleri dilediğiniz gibi servis edin.

Bu enfes tavuk şinitzel tarifi ile akşam yemeklerinizi şenlendirin. Dışı çıtır, içi yumuşacık ve her lokmada muhteşem bir lezzet sunan bu yemeği yapmak hem kolay hem de eğlenceli. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşın! Tavuk şinitzel, herkesin beğenisini toplayacak bir yemek garantisi sunuyor.

Editör: Haber Merkezi