Tatlı ihtiyacınızı hızlı bir şekilde karşılamak istiyorsanız, sadece 3 dakika süren bu tarifi deneyin. İrmik ve sütlü şerbetin muhteşem uyumu ile hazırlanan bu tatlı, misafirleriniz tarafından da çok sevilecek. İşte adım adım yapılışı!

3 dakikada hazır olan bu tatlı tarifi, ani gelen misafirleriniz için kurtarıcınız olacak. Kolay malzemelerle ve hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. İşte tatlı tarifiniz!

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, bu 3 dakika tatlısı tam size göre! Kısa sürede hazırlayıp hemen servis edebileceğiniz bu tatlı ile tatlı krizlerinizi anında dindirebilirsiniz. Hemen deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!

3 DAKİKA TATLISI TARİFİ

Malzemeler

3 adet yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 tepeleme yemek kaşığı irmik
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

1,5 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker

Tahin ve cevizin mükemmel uyumu: Helva Tadında Kurabiye tarifi Tahin ve cevizin mükemmel uyumu: Helva Tadında Kurabiye tarifi

Üzeri için:

1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı

Derin bir kaba 3 yumurtayı kırın ve üstüne 3 kaşık toz şekeri ekledikten sonra el çırpıcısı ile 1 dakika kadar çırpın.
Üstüne; süt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra tekrar hızlıca çırpın.
Tüm malzemeler karışana kadar çırpma işlemine devam edin.
Dibini hafifçe yağladığınız küçük kare bir borcama dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
Kek pişerken şerbet için gerekli olan sütü bir kaba alıp, içine gerekli olan şekeri ekleyin ve şeker eriyene dek karıştırın.
Kek fırından çıkınca 5 dakika bekletin ve ardından hazırladığınız sütlü şerbeti üstüne dökün. Oda ısısında şerbeti tamamen çekene dek bekletin.
Kek şerbeti çektikten sonra, buzdolabına kaldırın ve minimum 2 saat beklettikten sonra, üstünü hindistan cevizi ile süsleyip, servis edin.