Hamsiyle yapılabilecek en lezzetli yemeklerden biri olan kaygana, sofralarınıza Akdeniz esintisi getirecek. İşte adım adım hamsi kayganası tarifi!

Evinizde kolayca yapabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bir tarif arıyorsanız, hamsi kayganası tam size göre. Bu basit ve lezzetli tarif ile yemeklerinizi renklendirin.

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Akşam yemeklerinize lezzet katmak istiyorsanız, hamsi kayganası harika bir seçenek! Hem kolay hem de çok lezzetli bu tarifi siz de deneyebilirsiniz.

HAMSİ KAYGANASI TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Editör: Haber Merkezi