Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Saray köyünde bulunan, iri gövdeli söğüt ağaçlarının oluşturduğu eşsiz bir tünel, ziyaretçilerini adeta farklı bir dünyaya taşıyor. Eski Yozgat-Ankara karayolunda bulunan ve artık Saray köyünün içinde kalan bu 500 metrelik yol, doğa severlerin uğrak noktası olmuş durumda.

Her mevsim farklı bir renk paletine bürünen ve bir tüneli andıran yol, yeşilin tüm tonları ile göz alıcı bir manzara sunuyor. Hem yerel halkın hem de bölgeye gelen turistlerin vazgeçilmezi haline gelen bu doğa harikası, özellikle fotoğraf tutkunları için biçilmiş kaftan.

Farklı bir Dünyaya Yolculuk: Söğüt Ağaçlı Tünel

Yol boyunca dizilmiş olan söğüt ağaçları, adeta bir tünel oluşturarak, eski günlere bir yolculuk imkanı sunuyor. Hem gelin ve damatların fotoğraf çekimlerinin en popüler mekanlarından biri haline gelen bu yol, aynı zamanda gezginlerin ve doğaseverlerin uğrak noktası.

Bir yerel halk üyesi olan Osman Dereli, "Burada düğünü olanlar gelip hatıra fotoğrafı çektiriyor. Burası tünel gibi ayrı bir güzellik veriyor. Eskiden buraya Atatürk yolu derlerdi. Ankara’ya gidip gelirken bu yolu kullanırdık. Bu yolun yazın ayrı kışın ayrı bir güzelliği oluyor, söğüt ağaçları burayı tünel gibi kapatıyor. Buraya gelenler için güzel bir mesire alanı da oluyor," diye anlatıyor.

Konut fiyatlarında yüzde 52 artış Konut fiyatlarında yüzde 52 artış

Yöre halkı, söğüt ağaçlı bu büyülü yolun daha fazla tanınması ve çevre düzenlemesi yapılması çağrısında bulunuyor. Yozgat'ın bu gizli cenneti, özgün ve doğa ile iç içe bir deneyim arayan herkesi bekliyor.

Yozgat'ın bu eşsiz güzelliği, siz de bu büyülü yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Kendinizi farklı bir dünyada bulacağınız, doğanın içindeki bu zaman tüneli sizi bekliyor.

Haber Merkezi

Editör: Ulaş Odabaş