Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Pişmaniye kurabiye, çay saatlerinizin yeni gözdesi olmaya aday. Bu lezzetli ve pratik tarif ile misafirlerinizi şaşırtın.

Tatlı bir lezzet arayışı içindeyseniz, pişmaniye kurabiyenin bu eşsiz tarifi tam size göre. Hem kolay hem de enfes!

Evde pişmaniye tadında kurabiye yapmaya ne dersiniz? Bu basit tarif ile çay saatlerinizi tatlandırın.

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 su bardağı Hindistan cevizi
3-3,5 su bardağı un

Bulamak için:

1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi

Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına tereyağını, pudra şekerini ve nişastayı da ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve hindistan cevizini de ekleyip tekrar karıştırın.
Unu kontrollü ekleyin ve vanilyayıda ilave edin.
Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Bir tabağa Hindistan cevizi ve pudra şekerini alıp karıştırın.
Fırından alıp 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz kurabiyeleri bulayın.
Tamamen soğuduktan sonra servis edin.

Son olarak, bu pişmaniye kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi tatlı bir sürprizle zenginleştirebilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiyeler, tadıyla olduğu kadar görüntüsüyle de göz dolduruyor.

Editör: Haber Merkezi