Sivas-Yozgat-Kırıkkale YHT imkanına kavuşurken çevresindeki illerde dolaylı olarak hizmetten faydalanmaya başladı. İlk seferinde 480 kişi ile hareket eden tren Ankara’ya yola çıktı. Ücretsiz olduğu için yer bulmanın bir süre zor olacağı trene Tokatlılarında binmesi hayal oldu. YHT’nin ardından  Tokatlılar “Kara tren gecikir belki hiç gelmez” Türküsünü söylemeye başladı.

Halil Kırlı ve yönetiminden Başkan Zeyrek’e ziyaret Halil Kırlı ve yönetiminden Başkan Zeyrek’e ziyaret

Sivas-Tokat-Samsun yolcu taşımacılığı başladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yol iyileştirme çalışmaları nedeniyle tren yolu 7 yıl kapalı kalmıştı. Geçtiğimiz yıl tren hattı tekrar hizmet vermeye başlarken Tokat’tan geçen tren yolu hattında Turhal, Zile, Artova ağında sadece yük treni seferleri yapılıyordu. Yolcu treni sadece Amasya – Samsun arasında hizmet verirken Tokatlılar bu imkandan faydalanamıyordu. Sivas’ta YHT’nin hizmete alınması ile birlikte Tokat’ta da dün itibariyle yolcu taşımacılığı seferler başlatıldı. Samsun-Amasya-Tokat-Sivas yolcu taşımacılığında dün ilk sefer yapılacak.

Amasya’da seferler geçtiğimiz yıl başlatılmıştı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yol iyileştirme çalışmaları nedeniyle Samsun-Amasya ve Amasya-Havza bölgesel tren seferlerine 7 yıl önce ara verilmişti.  Amasya'da geçtiğimiz yıl yolcu taşımacılığı başlamıştı.

Editör: Ulaş Odabaş