Akbelen Yaylası, Tokat'ın en güzel yaylalarından biri olarak, her mevsim farklı güzellikleriyle doğa severleri ağırlıyor. Gelin, bu tarih öncesi güzelliği yakından tanıyalım.

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5’i asker 7 yaralı Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5’i asker 7 yaralı

Tokat'ta tarihi, 370'li yıllara dayanan Akbelen Yaylası, sık ormanları ve sularıyla  çeşit çeşit mevsimlik çiçekleriyle eşsiz doğal güzelliğiyle yayla turizminin gözbebeği olmaya devam ediyor.

Tokat merkeze en yakın yaylalardan biri olan Akbelen Yaylası, bin 600 metre ile bin 800 metre rakımda, Topçam Yaylası ile sınırı bulunan Tokat'ın en güzel yaylalarından biri.

Akbelen Yaylası konum itibariyle yine Niksar karayolunun 18. kilometresinde bulunuyor. Anayola uzaklığı ise 3 kilometre. 

Köklü geçmişe sahip bir medeniyetler yuvası 

Tarihi 370'li yılına dayanan Tokat'ın köklü geçmişe sahip yaylası Akbelen, birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Akbelen’de yaşayan halk, geçimini hayvancılık ve tarımdan sağlarken burada vişne, şeker pancarı, soğan, ceviz, domates  başlıca yetiştirilen ürünler arasında.

Sık ormanları ve doğasıyla bir tablo gibi 

Doğal güzelliği, sık ormanları, sularıyla geniş ve düz bir alana yerleşen Akbelen Yaylası, 2013 yılında Kültür ve Turizm Koruma Geliştirme Bölgesi ilan edilmişti. Bölgede alabalık tesisleri de bulunuyor.  Her yıl yaylayı yaklaşık 5 bin kişi ziyaret ediyor.
İki mevsimi bir arada yaşayabiliyorlar

Akbelen Yaylası`nda vatandaşlar, iki mevsimi bir arada yaşıyor.Akbelen Yaylası`nın bin 740 metre yükseklikteki Güllüöğö Tepesi eteğinde kış mevsiminden kalan karla yöre halkı serinliyor. 

Çeşit çeşit çiçekler bulunuyor

Yaylada çok çeşitli mevsimlik çiçekler bulunuyor. İnsanların dinlenmek, kamp yapmak için sıklıkla burayı tercih ederken eşsiz doğa manzarası onlara eşlik ediyor. Ayrıca yaylada balıkçılık da yapılabiliyor. 

Editör: Haber Merkezi