Misafir sofralarının vazgeçilmezi kakaolu ıslak kek, kolay yapımıyla herkesin favorisi. Tam kıvamında bir ıslak kek için bu detaylara dikkat.

Lezzetiyle büyük küçük herkesin favorisi olan kakaolu ıslak kek, yumuşacık keki ve üzerindeki sosuyla unutulmaz tatlar sunuyor.

Her lokmasında mutluluk hissettiren kakaolu ıslak kek, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. İşte mükemmel lezzeti yakalamanın sırları...

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosunu hazırlama için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

TARİF

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.

Hem görsel hem lezzet şöleni! Tadı damaklarda kalan Ispanaklı Gül Böreği tarifi Hem görsel hem lezzet şöleni! Tadı damaklarda kalan Ispanaklı Gül Böreği tarifi

Kakaolu ıslak kek, lezzeti ve pratik yapımı ile çay saatlerinizde ve özel anlarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Bu tarif ile, kakaonun büyüleyici lezzetini her dilimde hissedeceksiniz. İster özel bir gün için, ister günlük bir lezzet arayışında olun, kakaolu ıslak kek her zaman doğru tercih. Şimdi mutfakta bu harika tarifi deneme zamanı. Afiyet olsun!