Osmanlı saraylarının gözde tatlısı revani, haşhaşın eşsiz aromasıyla buluşuyor. Bu lezzetli ve pratik tarif, tatlı saatlerinize yeni bir boyut getirecek.

Eğer tatlıda farklılık arayanlardansanız, haşhaşlı revani tam size göre. Bu benzersiz tatlı, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla sunuyor.

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Haşhaşlı revani, lezzeti ve kolay yapılışıyla tatlı severlerin yeni favorisi. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem eğlenceli hem de lezzetli olacak.

MALZEMELER

Kekini hazırlamak için:

3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yağ
1 bardak irmik
1 bardak un
Yarım bardak haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti hazırlamak için:

3 bardak şeker
2 bardak su
4 damla limon suyu

TARİF

Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın.
Tüm sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu, haşhaşı, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Fırın kabını yağlayın ve kek harcını dökün, yarım saat pişirin.
Şerbeti hazırlamak için bir tencerede malzemeleri kaynatın.
İlk sıcağı çıkan keke ılıttığınız şerbeti dökün.
Arzuya göre krem şanti ile servis edebilirsiniz.
 

Editör: Haber Merkezi