Yazın sıcağında ferahlamak için mükemmel bir öneri: Frambuazlı İrmik Tatlısı! Pasta tadında, kolay yapılışıyla bu lezzeti kaçırmayın!

Frambuazlı İrmik Tatlısı Malzemeleri
Tabanı için;

Burçak bisküvi ya da pötibör bisküvi (1 paket)
2 yemek kaşığı tereyağı

Frambuazlı sos için;

250 gram dondurulmuş frambuaz
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon suyu

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Muhallebi için;

1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Frambuazlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlının tabanından başlamak için malzemeleri bir araya getirin. Bisküvileri ikiye ya da dörde bölerek mutfak robotunun içine yerleştirin. Ardından tüm bisküvileri robottan geçirin.

Daha önce erittiğiniz 2 yemek kaşığı tereyağını bisküvinin üzerinde gezdirin ve iyice karıştırın. Bu işlem için derin bir kap kullanmanızı tavsiye ederiz.

Tatlı için kullanacağınız dikdörtgen kalıbın tabanına bisküvi-tereyağı karışımını yayın. Bisküvilerin aynı oranda yayıldığından emin olun. Ardından buzdolabına kaldırarak tabanın dinlenmesini sağlayın.

Frambuazlı irmik tatlısı tarifinin en önemli kısımlarından biri muhallebi işlemidir. İrmik muhallebisi için irmik ve sütü bir tencerede karıştırın. Pişirme işlemine başlayın. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra üzerine önceden ayırdığınız 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar pişirme işlemine devam edin. İrmik muhallebisi piştikten sonra, ocaktan almadan hemen önce tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyene kadar karıştırın.

İrmik muhallebisini daha önceden hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine dökün. Orantılı bir şekilde dağılması için bir spatula yardımı ile iyice yayın ve ardından buzdolabına tekrar kaldırın.

Sıra geldi frambuazlı sosu hazırlamaya… Uygun boyutlarda bir tencereye frambuaz ve şekeri ilave edin. Ardından bir kapta nişasta ve suyu karıştırın ve frambuazı koyduğunuz tencereye ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin ancak bu işlem boyunca sosu karıştırmayı unutmayın.

Sos iyice kaynadıktan sonra reçel kıvamında olacaktır. Kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin.

Sosun ilk sıcağı çıktıktan sonra dolaptan çıkardığınız tatlının üzerine dökün. İyice yayılması için bir spatula kullanabilirsiniz.

Frambuazlı irmik tatlısı yapımı işte bu kadar basit. Elde ettiğiniz tatlıyı buzdolabında en az 1 saat, en fazla 4 saat bekletin.

Servis için hazırlayacağınız tatlıyı dilediğiniz boyutlarda, kare olacak şekilde dilimleyin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ancak harika bir bütünlük için tatlının üzerine donmuş frambuazlardan birer parça yerleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi