Bu çilekli kek tarifi, içerdiği antioksidanlar ve vitaminlerle sağlıklı bir seçenek sunuyor. Kolay adımlarıyla evde hazırlayabileceğiniz bu tarif, yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olacak. Çileğin taptaze tadını kek formunda deneyin!
Çilekli Kek tarifi
Malzemeler:
1 kalın dilim tereyağı
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 bardak süt
1 paket vanilin
2 su bardağı doğranmış çilek
Yapılışı
Fırını 175 derecede önceden ısıtın.
1 yumurta ile 1 bardak şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
1 bardak süt, 1 paket vanilin ve 1 parmak erimiş tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu karışıma ekleyip karıştırın.
Kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine 2 su bardağı çilek dilimlerini dizin, üzerine hamuru dökün.
Eğer kalıbın üst tarafını kullanacaksanız çilekleri hamurun üzerine dizmelisiniz. 45-50 dakika fırında piştikten sonra ekiniz hazır olacak.
Vanilyalı dondurma ve daha fazla çilek dilimi ile süsleyebilirsiniz.