Yazın kavurucu sıcaklarına mükemmel bir çözüm: Fincan Tatlısı. Sütlü, hafif ve leziz bu tatlıyla hem kendinizi hem misafirlerinizi şımartın. Adım adım tarifimizle pratik bir lezzet yolculuğuna çıkın.

FİNCAN TATLISI MALZEMELER

6 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı tepeleme un

2 buçuk yemek kaşığı tepeleme nişasta

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tepeleme kakao

Hindistan cevizi

FİNCAN TATLISI TARİFİ

Öncelikle nişastayı 1 bardak sütle açın. Daha sonra tencereye alıp kalan sütü ilave edin. Ardından unu ve şekeri de ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye dek karıştırın. Tatlı kaynayana kadar dibi tutmaması için sürekli olarak karıştırın. En sonda vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatın. İçinden 1 bardak ayırıp içine kakaoyu dökerek güzelce karıştırın. Kakao yerine çikolata da eritebilirsiniz.

Tatlıların fincandan kolayca çıkması içinde fincanları mutlaka suyla ıslatın. Fincanlara öncelikle 2 yemek kaşığı sade muhallebiyi ve ardından kakaolu muhallebiyi koyun. Tekrar üzerine sade muhallebi koyarak kapatın. 2 parmak boşluk kalmasına dikkat edin.

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Tüm fincanlara bu şekilde paylaştırdıktan sonra oda sıcaklığında beklettiğiniz tatlıları buzdolabına koyun. Yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra fincanların kenarlarına parmakla hafifçe bastırarak ters bir şekilde çıkartın. Hindistan cevizine bolca bulayıp servis edin.

Hem pratik hem de lezzetli, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi