Evde hızla hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlı tarifi arıyorsanız, sütlü irmik tatlısı tam size göre!

Sıcak yaz günlerinde serinleten bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte pratik ve lezzetli sütlü irmik tatlısı tarifi.

Evde kısa sürede sütlü irmik tatlısı hazırlamanın sırları burada! Adım adım tarif ve püf noktaları...

SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik

5 su bardağı süt (1 litre)

10 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilin

1 çay kaşığı tarçın (servis adımı için)

Pişirme Önerisi: Tarife geçmeden önce pişirme önerisini inceleyerek daha lezzetli bir tarif elde edebilirsiniz. Hazırladığınız tatlıyı kısık ateşte pişirmeye özen gösterebilirsiniz. Aynı şekilde irmik tatlısını boşaltacağınız kap hangisi ise bunu öncesinden ıslatmayı deneyebilirsiniz. Böylece tatlının kaba yapışmamasını ve servisinin kolay olmasını sağlayabilirsiniz.

SÜTLÜ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Sütlü irmik tatlısı tarifi için ise aşağıdaki maddelere geçebilirsiniz;

1 litre olarak hazır ettiğiniz soğuk suyu tencereye boşaltarak tarife başlayın. Süte 9 yemek kaşığı ve 10 yemek kaşığı şekeri ilave edin.

Ardından kısık ateşe sütü getirin ve boza kıvamı elde edene kadar karıştırın.

1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilini ilgili kıvama ekleyin.

Bu karışımı biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için zaman tanıyın.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Öncesinden su ile ıslattığınız kalıba hazırladığınız karışımı boşaltın. Bu aşamada biraz daha soğumasını bekleyin. Hazırladığınız irmik tatlısını buzdolabında minimum 4 saat bekletmelisiniz.

Hazırladığınız tatlı iyice soğuduktan sonra kalıbın üzerinden çıkararak üzerine Hindistan cevizi, tarçın ya da sevdiğiniz meyveleri ekleyin.

Afiyet Olsun.

Editör: Haber Merkezi