Doğarken bindiğimiz trende anne ve babamızla tanıştık. O zamanlar onların hep bizimle seyahat edeceklerini sanıyorduk.
Oysa istasyonun birinde onlar trenden ineceklerdi ve bizi yolculuğumuzda yalnız bırakacaklardı. Zamanla trene başkaları da bindi ve bizim için önemliydiler. Kardeşlerimiz, arkadaşlar, çocuklarımız, hatta hayatımızın aşkı…
Birçoğu inmiştir, arkalarında üstelik de kalıcı bir boşluk bırakarak.
Kimisinin de eksikliği o kadar fark edilmez olmuştur ki, yerlerinin boşluğunu bile farkına varamamışızdır.
Bu tren yolculuğu neşe, keder, hayaller, beklentiler, merhabalar, Allaha ısmarladıklar ve vedalarla doludur.
Burada başarı, tüm yolcularla iyi ilişkilerde olmaktır. Bunun için de elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Ancak, hepimizin karşı karşıya olduğu bir muamma var:
Hiçbirimiz hangi istasyonda ineceğimizi bilmiyoruz.
İşte bunun içindir ki, en iyi şekilde yaşamalı, en iyi şekilde sevmeli, affetmeli, olduğumuzun en iyisini yansıtmalıyız.
Burası çok önemli çünkü trenden inip de yerlerimizi boş bırakacağımızda yaşam treninde yolculuğa devam edeceklerde güzel anılar bırakmalıyız.
Öyleyse yaşam treninde size iyi yolculuklar diliyorum.
Çok sevgi verin, başarı biçin!
Son olarak da, trenimde yolcu olduğunuz için her birinize teşekkür ederim.
Ha, unutmadan! Şahsen trenden bu yakınlarda inmeye hiç niyetim yok!
Yine de, ola ki indim, sizinle seyahat bir zevkti! İyi ki binmişsiniz…

(Internetten alıntıdır.)

BODRUM İNSAN KAYNIYOR AMA HER ŞEYDE ATEŞ PAHASI

İstanbul’da 65 yaş üstü hapsinden kurtulmak için 27 Haziran’da arabayla Yalıkavak’taki yazlığımıza geldik. Yeni yapılan İstanbul-İzmir otobanı çok güzeldi.

Bodrum’da korkunç bir kalabalıkla karşılaştık. Sanırım, İstanbul’un, Ankara’nın ve İzmir’in Pandemi ve kargaşasından bunalan insanlar soluğu Bodrum’da almışlar.

İstanbul’da Türk Telekom’dan internet ve telefon naklimi Yalıkavak’taki yazlığıma nakil yapmıştım. Boş hat olmadığı için internet ve telefonumu dondurmak zorunda kaldım.

Türk Telekom doğru dürüst bir hizmet vermediği gibi abonelerini de canından bezdiriyor. Bodrum ve Yalıkavak çok pahalı. Pandemi olayına sığınan esnaf zam üstüne zam yapmış.

Sık alışveriş yaptığımız Migros geçen seneki fiyatları tam iki katına çıkarmış. Anadolu grubuna (Tuncay Özilhan) bağlı olduğunu sandığım Migros’u Genel Müdürlüğüne şikayet edeceğim. Bakalım nasıl bir bahane uyduracaklar?

Pandemi nedeniyle dost ve arkadaşlarla görüşme de yapmıyoruz. Yalıkavak ve Bodrum’da yazlıkçıların büyük çoğunluğu bilinçli olduğu için herkes maske takıyor. Dükkanlara maskesiz müşteri almıyorlar. İnternet işini cep telefonu vasıtasıyla halletmeye çalışıyorum.

BAADDİN FIKRALARI

1—Yanlışı alkışlıyorsan fikrin yoktur. Eğri ile doğruyu ayıramıyorsan aklın yoktur.

Yalana sahip çıkıyorsan ahlakın yoktur.

2—“Satranç neden haram sayılıyor?” açıklamasını Che yapmış. “Satranç oynayacak zekâya sahip olanlara cennetten arsa satamazsınız.

3—Bir insan konfor alanının dışına çıkmıyorsa yaşlıdır. Diğer ifadeyle, yeni şeyler öğrenmiyorsa, artık şaşırmıyorsa ve çoğu şeyi bildiğini düşünüyorsa yaşlıdır. Merak etmiyorsa, keşfetmiyorsa yaşlıdır.

4—Göbels’e sormuşlar, “İktidar nedir?” “Düşman yaratmaktır.” 2. Ramses’e sormuşlar. “En büyük Piramit hangisidir?” Kibrimizdir” Platon’a sormuşlar, “ Devlet nasıl yönetilir?”“Ya ilimle, ya zulümle” Orhan Gazi’ye sormuşlar, “En büyük zulüm nedir? “Geciken adalettir.” Çiçero’ya sormuşlar, “Roma İmp.ğu nasıl yıkıldı? “İşi ehline vermedik.” 4. Murat’a sormuşlar, “ Yardıma alışana ne olur?” “Emir almaya alışır” Gobaçov’a sormuşlar, “En büyük hatan neydi?” “Yanlışı hep karşıda aradık”

5—Televizyon ilk gerçek demokratik kültürdür. Herkese hitap eder. Ve halkın isteklerine göre şekillenir. Korkunç olan halkın istediklerinin bunlar olmasıdır.