Portakallı revani, tatlı severler için hem pratik hem de leziz bir alternatif sunuyor.

Mis kokulu portakallar ve irmikle hazırlanan bu revani tarifi, sofralarınıza yeni bir tat katacak.

Şerbetli tatlılar arasında öne çıkan portakallı revani, her lokmada sizi büyüleyecek.

Sıcak günlerin serinletici içeceği: Dondurmalı Soğuk Kahve nasıl yapılır? Sıcak günlerin serinletici içeceği: Dondurmalı Soğuk Kahve nasıl yapılır?

Portakallı Revani Tarifi

Malzemeler

Keki için

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağından 1 yemek kaşığı fazlası un

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Üzeri için

Hindistan cevizi

Portakallı Revani Tarifi

Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpılır.
Sırasıyla sıvı yağ yoğurt eklenir bir tık daha karıştırılır.
Ardından irmik kabartma tozu vanilya un ve portakal kabuğu rendesi eklenir.
Yağlanmış kare borcama ya da o ebatta bir kalıba kek harcı dökülür.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bu aşamada kürdan testi yapabilirsiniz fırını çok yüksek ısıda çalıştırmayın tatlının keki haşlanır ve kabarmaz.
Diğer tarafta kek pişerken şerbeti hazırlayalım.
Şerbeti çok kaynatmıyoruz ağırlaşmasın diye bir kaç taşım kaynadıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkıp kapatacağız.
Şerbet de kek de ılık olacak şekilde şerbeti keke dökelim soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpip servis edelim.

Bu portakallı revani tarifi, tatlı sofralarınızı renklendirmek ve lezzetli bir deneyim sunmak için mükemmel bir seçenek. Şimdi bu tarifi deneyin ve ailenizle lezzet dolu anlar yaşayın!