Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak mobil uygulama: ’JobSocial’ Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak mobil uygulama: ’JobSocial’

Orta Asya'nın en büyük dijital etkinliği olan "Dijital Bridge 2023" Uluslararası Forumu, 12-13 Ekim tarihinde başkent Astana'da tamamlandı. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, forumun açılışını gerçekleştirerek, bu önemli etkinliği dünya genelinden katılımcılara tanıttı.

Forum, 30 ülkeden teknoloji devlerinin kurucuları, üst düzey yöneticileri, girişimciler, bilim insanları ve öğrenciler dahil olmak üzere çok sayıda katılımcıyı ağırlıyor. Ayrıca Türk şirketlerinden de yoğun bir katılım sağlandı.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, forumun son beş yılda bilişim teknolojileri endüstrisinin gelişimine yönelik son trendleri ve beklentileri ele alan Orta Asya'nın en büyük dijital diyalog platformu haline geldiğini vurguladı.

Forumun dikkat çeken konuşmacıları arasında yapay zekâ konusunu ön plana çıkaran Tokayev bulunuyor. Tokayev, "Yapay zekâ artık bilim kurgu değil, gerçek oldu. Gözlerimizin önünde yeni bir dönem açılıyor. Yapay zekâ teknolojilerinin etkisi, elektriğin ve internetin keşfi kadar devrim niteliğindedir" dedi. Ayrıca, yapay zekânın insanların yaşam tarzını kökten değiştirebilme, iş süreçlerini otomatikleştirme ve büyük ekonomik değer yaratma kapasitesine sahip olduğuna dikkat çekti.

Forum sırasında, Türk şirketlerinden de önemli bir katılım sağlanmış ve Kazakistan hükümetine yapay zekaya dayalı veri merkezleri kurma talimatı verilmiştir. İki gün süren forum kapsamında 30'dan fazla panel oturumu düzenlenirken, katılımcı kuruluşlar arasında bir dizi anlaşmanın imzalanması bekleniyor. 

Ayrıca, uluslararası ve yerel gazeteciler, forumun her aşamasını yakından takip ederek, bu önemli dijital etkinlik hakkında bilgi aktardılar. Forum, teknolojik ilerlemenin ve inovasyonun küresel çapta nasıl bir etki yarattığını anlamak ve paylaşmak isteyen herkese ev sahipliği yaptı.

Çorum’dan Ertuğrul Yumutkan da bu prestijli etkinliğe katılan isimler arasındaydı. Forum, aralarında Coinbase, Robinhood, TwitchTV, Skype, Tesla, Baidu, Focus Media, YeePay, Hotmail, SolarCity, Athenahealth, Box, SpaceX, Cruise Automation, Carta, Planet, PTC, ve Ledger gibi teknoloji alanının önde gelen şirketlerine yatırım yapmış Amerikalı Tim Draper ile farklı ülkelerden gelen girişimciler, yatırımcılar ve gazetecilerle Ertuğrul Yumutkan da fikir alışverişi yapma fırsatı buldu.

Editör: Haber Merkezi