Erzurum dönüşü İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanında konuşan Ekrem İmamoğlu, kendisine saldıran grubun "azmettirildiğini" söyledi.

Ekrem İmamoğlu havalimanında, Erzurum emniyet müdürünü hedef aldı ve bazı sorular yöneltti. Polise, müdahale ile ilgili bir talimat verilip verilmediğini, kaç kişinin gözaltına alındığı gibi bir dizi soru gündeme getirdi.

İmamoğlu'na bilgi ileten Erzurum Valisi Okay Memiş, taşlı saldırıda yedi kişinin hafif yaralandığını aktardı.

İmamoğlu'nun havalimanında başından yaralı bir kişiyle konuşurken görüntüsü de paylaşıldı.

Ekrem İmamoğlu yaralılar hakkında bilgi almadan kentten ayrılmayacağını ifade ediyordu.

Soylu, İmamoğlu'nu suçladı
Kentte karışıklığın devam ettiği kaydediliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da bir kampanya konuşmasında, Erzurum'da binlerce kişinin sokaklarda olduğunu söyledi.

Saldırı ile ilgili Habertürk yayınında soruyu yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Polisin olaya müdahale etmediği doğru değil.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Twitter hesabından "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür" paylaşımı yaptı.

Soylu, İmamoğlu'nun provokasyonu hazırlayan kişi olduğunu iddia etti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bu iddiaya yanıt veren İmamoğlu, Soylu, "yalancılıkla" suçladı ve "utanmaz adam, iftiracı" ifadelerini kullandı.

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, olayları başlatanın İmamoğlu ve kafilesi olduğunu öne sürdü, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Sekmen taş atanların da İmamoğlu taraftarları olduğunu iddia etti ve mitingin izinsiz olduğu iddiasını tekrarladı.

Saldırı anının havadan görüntüsünde, miting alanına bakan otobüsün arkasındaki bir alanda polis kordonu altında bir grup görülüyordu.

Ekrem İmamoğlu saldırıya uğradığı anlarda, Erzurum emniyet müdürü ve valisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İmamoğlu, grubu kordon altında tutan polislere de "Biz de sizi seyrediyoruz" diyerek, 200 kişi olduğunu söylediği grup karşısında etkisiz kalmalarını eleştiriyordu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener de Twitter hesabından, "Millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız" paylaşımını yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 'Erzurum Olayları' başlığıyla bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, itidal çağrısı yaptı ve seçmenin korkutulmaya çalıştığını savundu ve "14 Mayıs'a odaklanın, gerisi teferruattır" dedi.

"Ekrem evladıma geçmiş olsun" diyen Kılıçdaroğlu, "Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız" dedi.

CHP lideri Antalya mitinginde de saldırıyı değerlendirdi ve "Provokasyonlara karşı dikkatli olacağız" dedi.

Millet İttifakı partilerinin liderleri mesajlarla İmamoğlu'na destek verdi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Ekrem İmamoğlu'nun maruz kaldığı saldırı, iktidarın kirli dilinin ürünüdür. " mesajını verdi.

Erzurum’da saat saat neler yaşandı?
İmamoğlu’nun miting saati yaklaşırken kent yönetimi, CHP’nin miting yapacağını açıkladığı meydana belediye otobüsleri çekti.

Mitinge yaklaşık 6 saat kala bu görüntüler sosyal medyada yayıldı.

Ekrem İmamoğlu 13.30 sıralarında henüz Sivas'tayken yaptığı paylaşımla seçmenle buluşmalarına engel olunduğunu kaydetti.

Konunun kamuoyuna duyurulması sonrası araçlar buradan kaldırıldı.

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger alana konulan araçların saat 16.30 itibariyle çekildiği duyurusunu yaptı.

Tepkiler üzerine 16:50'de açıklama yapan AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, CHP il başkanlığının kamuoyunu yanılttığını savundu.

Sekmen, “Cumhuriyet Halk Partisi, İl Seçim Kurulu tarafından belirlenen miting alanını dolduramayacağını anladığından sağı solu karalayarak ‘Miting yapmamıza izin verilmiyor’ imajını oluşturmaktadır. Miting alanı müsaittir ve ilgili makamlardan izin alınarak isteyen parti miting yapabilir.” mesajını sosyal medya hesabından paylaştı.

İmamoğlu’nun saat 18.00 sıralarında başlayan mitingi, 5. dakikasında kalabalık bir grubun taşlı saldırısı ile yarıda kaldı.