Çıtır çıtır patatesli börek yapmanın sırlarını keşfedin! Bu kolay tarifle, evde lezzetli börekler yapabileceğinizi göreceksiniz.

Mis gibi patatesli börekler için gereken her şey bu tarifte! Kolay ve lezzetli börek yapmanın tüm inceliklerini adım adım sizinle paylaşıyoruz.

Çay saatlerinizi şenlendirecek patatesli börek tarifi arıyorsanız, işte tam aradığınız tarif! Hem kolay hem de lezzetli bu börek, herkesi mutlu edecek.

Patatesli Börek Tarifi

Malzemeler

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un

İç harcı için:

4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta

Patatesli Börek Tarifi 

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun.
İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke ve unu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın. Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu.)
2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesiyorsunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz.
Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.
Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır.

İşte karşınızda, çıtır çıtır patatesli börek tarifi! Umarız bu tarifle evde börek yapmanın keyfini çıkarır ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Hepinize afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi