Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi Alman pastasını siz de kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler ve tarif adımları haberimizde.
Mutfakta yeni bir şeyler denemek isteyenler için Alman pastası mükemmel bir başlangıç! Bu pratik tarifiyle, pastanenin lezzetini evinize taşıyın.
Bu rehberle, Alman pastasını sadece birkaç adımda yapabileceksiniz. Hem ekonomik hem de lezzetli bu tarif, tüm aile üyeleri ve misafirleriniz tarafından beğenilecek.
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak un
Kreması için:
2,5 bardak süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
İç malzemesi için:
1 adet muz
Süslemesi için:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Birkaç dilim muz
TARİF
Yumurta ile şekeri derin bir kapta çırpın.
Yağ, süt, yoğurt ekleyip çırpın.
Vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.
Keki soğutun.
Kremasını hazırlamak için yumurta sarısı, nişasta ve un ile vanilyayı çırpın.
Toz şeker ve süt ekleyip kaynatın.
Pişince ocaktan almadan tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
Streç film ile kaplayıp soğutun.
Keki enine ikiye bölün.
Ortasına kremanın tümünü ekleyin ve yayın.
Muz dilimlerini de ekleyin.
Kekin üst kısmını da muzların üzerine kapatın.
Pudra şekeri ile süsleyip servis edin.
Alman pastasını yapmayı denediyseniz, deneyimlerinizi ve ipuçlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın! Yorumlarınızı bekliyoruz, böylece daha fazla okuyucumuz bu lezzetli tarifi deneyebilir. Ayrıca, pastanızı sosyal medyada #PratikAlmanPastası etiketiyle paylaşarak diğer okurlarımızla tarifinizi paylaşabilirsiniz.