Evinizde sıcak ve samimi bir atmosfer yaratmanın yollarından biri de lezzetli bir güveç yapmaktır. Etli, sebzeli ya da farklı malzemelerle; işte size pratik ve lezzetli güveç tarifleri.

Güveç, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Bu geleneksel lezzeti evinizde kolayca yapabilmeniz için adım adım tarifler ve püf noktaları sunuyoruz.

Sebzeli ve etli güveç çeşitleriyle sofralarınızı zenginleştirmeye ne dersiniz? Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarifler, ev yapımı güveçlerin nasıl hazırlanacağını detaylı bir şekilde anlatıyor.

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

GÜVEÇ TARİFİ

MALZEMELER

200 gram kuzu kuşbaşı et
100 gram taze fasulye
1 adet orta boy patates
2 adet kabak
2 adet patlıcan
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz

GÜVEÇ NASIL YAPILIR?

Tencere içine kuşbaşı etleri döşeyin. Kuru soğanı ince ince doğrayıp etlerin üzerine ekleyin. Yeşil biberleri ve taze fasulyeleri önce yıkayıp, ortadan ikiye bölün ve etin üzerine katın. Patatesleri soyup küp küp doğrayarak ekleyin, patlıcanları ve kabakları alaca soyun, küp küp doğrayarak güvece ekleyin. 1 diş sarımsak ve domatesleri de ekleyin. Son olarak 1 kahve fincanı sıvı yağı ve yarım su bardağı suyu, tuz da ekleyerek tencerenin ağzını kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. 1-1,5 saat pişirdikten sonra güveci servis tabağına ters çevirerek ve sıcak olarak servis yapın.

Güveç, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olup, çeşitliliği ve doyurucu lezzetiyle bilinir. Etli, sebzeli, karidesli gibi birçok farklı versiyonu ile her damak zevkine uygun bir alternatif sunar. Bu makalede paylaşılan pratik ve lezzetli güveç tarifleriyle, siz de evinizde sıcak ve samimi bir atmosfer yaratabilir, sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi