Çıtır çıtır ve lezzetli bir mücver yapmanın sırlarını keşfedin. Usta aşçıların önerdiği bu tarifle, iftar sofralarınıza farklı bir tat katacak ve yağ çekmeyen mücverleri kolayca hazırlayacaksınız.

Yemek menünüz için hafif ve çıtır bir alternatif arıyorsanız, yağ çekmeyen mücver tam size göre! Usta aşçıların kullanıp tavsiye ettiği bu özel tarif, herkesi hayran bırakacak.

Mücver, sofraların vazgeçilmez tatlarından biridir. Ancak çıtır çıtır bir mücver yapmak her zaman kolay değildir. İşte, yağ çekmeyen ve her lokmada çıtırlığını koruyan kabak mücver tarifi!

MÜCVER TARİFİ

MALZEMELER

3 adet kabak
2 adet yumurta(çırpılmış)
1 adet havuç

1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak İçin:

1/2su bardağısıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Mücver için bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi birleştirin.

Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlayın.

Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.

Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.

Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

Bu özel ve çıtır mücver tarifiyle, sofralarınıza hem renk hem de lezzet katacaksınız. Usta aşçıların püf noktaları ile hazırlayacağınız bu tarif, yemek masanızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak. Her lokmada lezzetli bir deneyim sunan mücver, çırpılmış yoğurtla birlikte sunulduğunda mükemmelliğini ikiye katlıyor. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi