Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Günün koşturmacası içinde hızlı ve lezzetli yemekler hayat kurtarır. Biber dolması, buzlukta saklanabilir ve istediğiniz zaman pişirilebilir hale getirilebilir. Bu pratik tarifle, biber dolmasını her zaman elinizin altında tutabilirsiniz.

Acil durumlar için mükemmel bir çözüm: Buzluktan çıkarılan biber dolması. Bu yöntemle, her an lezzetli bir yemeği sadece pişirerek hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım bu kolay ve lezzetli biber dolması tarifi.

BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler

Yarım kilogram dolmalık biber
250 gram kıyma
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
Tuz, Karabiber, Nane
Zeytinyağı

Yapılışı ve püf noktaları

Öncelikle kıymaları bir tencerede güzelce kavurun. Sonrasında içerisine soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Soğanlar güzelce kavrulduktan sonra sırasıyla salça, domates ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edin.

Her şey kavrulduktan sonra üzerine pirinçleri ekleyin ve biraz karıştırın. Sonrasında iç harcın soğumasını bekleyin.

Şimdi tarifin en pratik noktasına geliyoruz. Bu yemeği hemen yapmak istiyorsanız biber dolmalarının içine iç harcı doldurduktan sonra tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz.

Ancak pişirmeden önce biber dolmalarına iç harcı doldurup buzluğa kaldırdığınızda en pratik yemeklerden biri oluyor. Canınız biber dolması çektiği zaman buzluktan çıkarıp istediğiniz gibi pişirebilirsiniz.

Buzluktan çıkardığınız dolmaları tencereye ya da fırın kabına dizdikten sonra üzerine sıcak su ile hazırladığınız salçalı suyu dökün. En son dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.

Tencerede 50 dakika kadar fırında 180 derecede 40 dakika kadar pişirebilirsiniz.

Biber dolmasının bu kolay ve pratik tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı azaltırken, lezzetten ödün vermiyorsunuz. Buzluktan çıkan biber dolması, hem iftar sofralarınızda hem de günlük yemeklerinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve doyurucu bir seçenek sunuyor. Bu tarifle, lezzetli yemekler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Deneyin ve farkı görün. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi