Tuzlu lezzetler arasında öne çıkan tuzlu kurabiye, evde de kolayca yapılabiliyor. Pastanedekilerden daha lezzetli ve kıyır kıyır bir tuzlu kurabiye yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte. Misafirleriniz bu kurabiyelere bayılacak!

Pastaneden alışık olduğunuz tuzlu kurabiyeleri evinizde de yapabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifi ile pastaneleri aratmayacak kurabiyeler hazırlayın. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif, tüm kurabiye severlerin favorisi olacak.

Ev yapımı tuzlu kurabiye, misafirlerinize sunabileceğiniz en güzel ikramlardan biri. Pastane lezzetinde, kıyır kıyır tuzlu kurabiyeler için ihtiyacınız olan tarif burada! Hem kolay hem de oldukça lezzetli bu kurabiyeler, herkes tarafından sevilecek.

MALZEMELER

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1/2 kahve fincanı sirke
1,4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

En sağlıklı meze: Ispanak Borani nasıl yapılır? En sağlıklı meze: Ispanak Borani nasıl yapılır?

1adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

TARİF

Oda sıcaklığındaki tereyağını küp küp doğrayıp bir kase içerisine alın. Üzerine sıvı yağı, 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumurta beyazı, sirke, tuz ve toz şekeri ekleyip tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş sıvı karışımının üzerine ekleyerek yedirin. Kabartma tozunu ilave edin. Unun kalan kısmını eklemeye devam edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamurunuz dilediğiniz kıvama ulaştığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Önce hafifçe yuvarlayıp ardından 8-9 cm rulolar haline getirin.
Rulo halindeki hamurları kenarlarından tutup çaprazlama olarak birleştirin ve kurdele biçimini verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. Susam ve çörek otunu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kontrollü olarak pişirin ve ardından servis edin. Dilerseniz soğuduktan sonra kavanozda veya hava almayan saklama kabında muhafaza edin.