Turşucuların kütür kütür turşu yapmak için özel tüyoları var ve biz bu sırları sizinle paylaşıyoruz. Evde hazırlayacağınız turşuların daha uzun süre dayanmasını ve kütür kütür olmasını sağlayacak bu tarif, turşu yapımını sizin için daha keyifli hale getirecek.

Ev yapımı turşuların bozulma ve erime sorunlarına son! Gerçek bir turşucudan alınan püf noktalarıyla, kütür kütür ve lezzetli turşular yapabilirsiniz. İşte size evde kolayca uygulayabileceğiniz kütür turşu tarifi...

Turşu yapmanın zorluğunu geride bırakın ve kütür kütür turşuların keyfini çıkarın. Gerçek turşucudan öğrenilen bu tarifle, evde kendi turşunuzu yapmak artık çok daha kolay ve lezzetli. İşte adım adım kütür turşu tarifi...

MALZEMELER

Lahana
Karalahana
Havuç
10 tane nohut
Biber
Kırmızı biber
Acur turşuluk salata
2 yemek kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kara biber
Taze nane maydanoz yarım limon
Su ölçüsü
2 kaşık tuz
1 bardak sirke
3 bardak su
1 kaşık şeker
1 kaşık limon tozu

Su ölçüsü;

2 kaşık tuz
1 bardak sirke
3 bardak su
1 kaşık şeker

TARİF

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Tüm malzemeleri güzelce yıkayın.
Lahanayı önce leğene koyarak tuzlayın üstüne öbür malzemeleri doğrayarak güzelce karıştırın.
Bidona önce nane,kişniş ,nohut koyun. Üzerine tüm malzemeleri ekleyin. Maydanozu en sona bırakın. Suyunu hazırlayın.
Suyunu üzerine dökün
Turşucuların en büyük püf noktası eski turşu suyunu 1 bardak ayırarak üzerine dökmek. Böyle yapınca mayalanıyor ve suyu harika oluyor.
25 güne kadar güneş görmeyen bir yerde bekletin.

Editör: Haber Merkezi