Mis gibi kızartılmış çiğ böreğin kokusunu evinizde duymaya hazır olun. Bu kolay tarif ile kıymalı ve baharatlarla harmanlanmış, ağızda dağılan çıtır börekler yapabilirsiniz.

Çiğ börek, lezzetiyle sofraların baş tacı. Bu pratik tarifiyle, evinizde de profesyonel gibi çıtır çıtır çiğ börekler yapabilir, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet şöleni sunabilirsiniz.

Çıtır çıtır hamurun içindeki kıymalı harç ile çiğ börek, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi. Evde yapımı sandığınızdan daha kolay bu tarif ile her ısırıkta taptaze lezzetler keşfedin.

ÇİĞ BÖREK MALZEMELERİ NEDİR?

Hamuru için:

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı sirke

Kıymalı iç için:

300 gram kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

3/4 çay bardağı su

Kızartmak için:

1/2 su bardağı sıvı yağ

ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR?

Kıymayı geniş bir kaba alın ve üzerine rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyin. İyice karıştırın.

Hamur için, ılık su, un, tuz ve üzüm ya da elma sirkesini bir kapta karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru bezelere ayırın ve her bezeleyi un serptiğiniz tezgahta merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın.

Açtığınız hamurun üzerine kıymalı harçtan koyun ve hamuru katlayın. Kenarlarını düzgünce kesin.

Derin bir tavada yağı kızdırın.

Kızmış yağa börekleri atarak kızartın.

Kızaran börekleri fazla yağı emmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. Daha sonra tüketebilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz en yumuşak poğaça tarifi: Peynirli Şerit Poğaça nasıl yapılır? Evde yapabileceğiniz en yumuşak poğaça tarifi: Peynirli Şerit Poğaça nasıl yapılır?

Evde çiğ börek yapmanın püf noktalarıyla, artık bu geleneksel lezzeti her zaman keyifle hazırlayabilirsiniz. Pratik tarifimizle kıymalı iç harcı ve çıtır hamuru mükemmel bir şekilde birleştirerek, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek çıtır çıtır çiğ börekler hazırlayın. Unutmayın, ev yapımı lezzetlerin tadı bir başkadır. Şimdi mutfakta bu benzersiz lezzeti yaratma zamanı. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi