Çayın ve kahvenin yanına en çok yakışan tatlılardan biri olan fırında sütlaç, bu tarif ile evde kolayca hazırlanabilir. Geleneksel lezzeti evde deneyimleyin.

Fırında sütlaç, evde hazırlanabilecek en lezzetli tatlılardan biridir. Bu tarif, sütlaç yapımını adım adım anlatarak mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacak.

Fırında sütlaç yapmanın püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Lezzetli ve geleneksel bir tatlı için ihtiyacınız olan her şey burada.

Fırında Sütlaç Tarifi

Malzemeler:

Airfryer’da mükemmel Et Sote nasıl yapılır? Restoran kalitesinde tarif Airfryer’da mükemmel Et Sote nasıl yapılır? Restoran kalitesinde tarif

1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Tarifi

Pirinçleri güzelce yıkayın ve 2 su bardağı su ile pirinçleri yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Bu aşamada pirinçlerin çok az sulu kalmasına dikkat edin.

Haşlanan pirinçlere sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırarak kaynatın.
Ayrı bir kapta nişasta ve suyu pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı süt ile karıştırılmış buğday nişastasını ekleyin. 10-15 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Fırın için uygun sütlaç kaselerine hazırladığınız karışımı paylaştırın.
Fırın tepsisine soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını bu su dolu tepsiye dizin. (Tepsideki su, sütlaç kaplarının yarısına kadar gelmeli)
Tepsinizi fırının en üst rafına yerleştirin.
180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.

Editör: Haber Merkezi