Hazır yufka, börek yapımını oldukça kolaylaştırır. Peki, bu yufkalarla nasıl mükemmel börekler yapabilirsiniz? İşte, lezzetli ve pratik bir börek tarifi.
Börek yapımı düşündüğünüzden çok daha basit! Hazır yufka ile evde çıtır çıtır börekler yapabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte, lezzet garantili börek tarifi.
Hazır yufka ile börek yapımı, hem zaman kazandırır hem de lezzetli sonuçlar verir. Bu basit ve etkili yöntemle, evde börek yapmanın keyfini çıkarın.
MALZEMELER
4 tane yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu
Arası için;
Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber
TARİF
Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.
Hazır yufka kullanarak yapılan börekler, hem pratik hem de lezzetlidir. Bu yöntemle, kısa sürede ailenize ve misafirlerinize sunabileceğiniz harika börekler yapabilirsiniz. Hazır yufka, mutfakta geçireceğiniz zamanı azaltırken, lezzetten ödün vermenizi engeller. Deneyin ve farkı hissedin!