Evde lahmacun yapımı, hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. Profesyonel sonuçlar alabileceğiniz bu basit tarifle, lahmacunun evde nasıl hazırlanacağını öğrenin ve dışarıdan sipariş vermeye veda edin.

Lahmacun, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. Peki, bu nefis lezzeti evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte size evde lahmacun yapmanın en kolay ve en lezzetli yolu. Hazırlık aşamasından pişirme tekniklerine, her şey bu rehberde.

Misafirlerinizi ev yapımı lahmacunla şaşırtmaya hazır olun. Bu kapsamlı tarif, Türk mutfağının bu eşsiz lezzetini mutfaklarınıza taşıyacak. Sağlıklı ve lezzetli lahmacunlarınızla herkesi etkileyeceksiniz.

Lahmacun Malzemeleri

1 kilo un
2 su bardağı ılık su
5 su bardağı süt ( hamurun dah yumuşak olması için)
1 çorba kaşığı tuz
1 paket kuru maya

Lahmacunun iç harcı malzemesi;

3 adet soğan
500 gr kıyma
1 adet kırmızı birer
1 adet çarliston biber
4 adet domates
Yarım bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Reyhan
Toz kırmızı biber
½ çay bardağı sıvı yağ
Biraz su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası ( acı severlerin isteğine bağlı)

Bu şerbet tarifi ile yazın hiç olmadığı kadar serin geçecek! İşte doğal Reyhan Şerbeti tarifi Bu şerbet tarifi ile yazın hiç olmadığı kadar serin geçecek! İşte doğal Reyhan Şerbeti tarifi

Lahmacun Nasıl Yapılır

Başlangıç olarak ilk adım kullanacağımız mayayı ılık su ile beraber iyice karıştırarak erimesini sağlayın
Daha sonra derin bir kap içerisine un, tuz ve mayayı ilave edin.
Un, tuz ve mayayı kabımızın içine ilave ettikten sonra içerisine su ve süt ekleyip iyice yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin
Yoğurduğunuz bu hamurun üstünü hijyenik br örtü ve kapak yardımı ile kapatıp iyice mayalanması için beklemeye alın.
Sırada lahmacunumuzun iç tarifinin yapımında. İlk olarak domateslerimizi kabuklarını soyalım.
Daha sonra soğan, kırmızı biber, çarliston biberi ve maydanoz ile beraber mutfak robatu yardımıyla oldukça küçük boyuta gelecek kadar doğramaya bırakın. ( muftak robotu yoksa bıçakk yardımı ile oldukça küçük parçalar haline getirbilirsiniz.
Malzemeler incecik oluncaya dek robotun içerisinden geçirin.
Rendelediğiniz harcın içerisine kıyma, tuz, sıvı yağ,salça ve diğer tüm baharatları karışmın içerisine ekleyip iyice harcı yoğurun
İşte lahmacunun içi hazır.
Mayalanmaya bıraktığınız hamurunuzdan elinize hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hazırlamış olduğunuz lahmacun hamurundan kçü bezeler yapın.
Hafifçe unlanmış tezgahınızın üzerine bezeleri dizin. Üstlerini temiz bir bz ile örtüp 10 dakika kadar dinlenmede bırakın.
Daha sonra bu bezeleri unlu bir zemin üzerine oval veya yuvarlak olacak şekilde açma işlemine başlayın.
Daha sonra hazırladığınız bu parçaları yağlı kağıt üzerine koyup zerine hazırladığımız iç harcını eşit bir şekilde yaymaya başlayın.
Son olarak hazırladığımız lahmacunu eğer tavada yapacaksanız, hamuru tavaya koyduktan sonra üzerine iç malzemeyi yerleştirin. Tavanın kapağı kapalı olacak şekilde hamur kıvamına alana dek pişirin.
Eğer fırında istiyorsanız 220 derece ısıtılmış fırına koyup üzeri pişene kadar pişirin. Dikkatli olun lahmacunu hızlı pişer hamurunuz yanmasın. İşte lahmacunlarınız hazır.

Evde lahmacun yapmak, bu rehberle artık çok kolay. Sağlıklı, lezzetli ve doyurucu lahmacunları kendi mutfağınızda hazırlayarak, dışarıdan yeme ihtiyacını ortadan kaldırın. Bu tarif, lahmacun yapmanın püf noktalarını adım adım açıklıyor, böylece her seferinde mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Misafirlerinizi ev yapımı lahmacunlarla ağırlayın ve bu geleneksel Türk lezzetini ev konforunda yeniden keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi