Eğer tatlı yapmayı seviyorsanız ve farklı lezzetler arıyorsanız, geleneksel Türk tatlısı revaniyi denemelisiniz. Bu tarifimizde, revaniye bal ile tatlı bir güncelleme yaparak tatlı severlerin beğenisine sunuyoruz.

Osmanlı saraylarında yapılan ve günümüz mutfaklarına kadar gelen revani, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Ballı revani tarifi ile bu geleneksel lezzeti daha da zenginleştirebilirsiniz.

Tatlıların en gözde lezzetlerinden biri olan revani, bu kez balın tatlı dokunuşuyla sofralarınızda yerini alıyor. İşte adım adım ballı revani yapımı ve püf noktaları!

MALZEMELER

1 bardak sıvı yağ
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak un
2 bardak irmik
1 çay kaşığı karbonat
1 bardak ceviz içi

Şerbeti hazırlamak için:

5 yemek kaşığı bal
3 bardak şeker
4 bardak su
Yarım limon suyu

TARİF

Kabardıkça kabaran sütsüz yoğurtsuz pofuduk Kek tarifi Kabardıkça kabaran sütsüz yoğurtsuz pofuduk Kek tarifi

Derin bir kapta yağı, yumurtayı, şekeri ve sütü çırpın.
Kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisine karışımı aktarın.
45 dakika boyunca 170 derecede pişirin.
Şerbet malzemelerini bir tencereye koyun ve pişirin.
Sıcak keke soğuttuğunuz şerbeti dökün.
Dilimleyip servis edin.

Bu eşsiz ballı revani tarifi ile tatlı sofralarınızı taçlandırın. Geleneksel Türk tatlısı olan revaniye modern bir dokunuş ekleyerek, misafirlerinizi şımartın ve tatlı anlarını daha da özel kılın. Şimdiden afiyet olsun!