Semerci Köyü'nde yaşayan, ismini açıklamak istemeyen bir vatandaşın aktardığına göre, Semerci Ortaokulu ve Semerci İmam Hatip Ortaokulu'nda yaşanan bir olay, okul yönetiminin fedakarlığını gözler önüne seriyor. Okul Müdürü Ekrem Dalkıran, kalorifer kazanını yakarak, soğuk kış günlerinde öğrencilerin ısınmasını sağlıyor. Üç aydan fazla süredir, ilk iki ders soğuk sınıflarda geçiyor çünkü başka çözüm bulunamamış. Dalkıran, sarı çizmeleriyle okulda dolaştığı için adı "Sarı Çizmeli Okul Müdürü" olarak anılır olmaya başlamış. 

GÜNCELLEME - Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlamayla ilgili açıklama: GÜNCELLEME - Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlamayla ilgili açıklama:

Bunun nedeni ise okulda müstahdem kadrosunda çalışacak bir görevli bulunmaması. İŞKUR'dan çalışan görevlisinin istifa etmesi sonrasında köyün uzak olması, yeni birinim görevlendirilmemesi nedeni ile iş başa düşmüş durumda. Bu duruma rağmen, müdür beyin alçakgönüllülüğü ve özverisi, köy halkı tarafından takdir ediliyor.

Semerci Köyü, Tokat'a yaklaşık 30 km mesafede, yüksek rakımlı bir bölgede yer alıyor ve okullarda 150'ye yakın öğrenci ile 20'den fazla öğretmen ve idareci bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi