Şelale, hafta sonları doğa severlerin uğrak yeri haline gelirken, bayram öncesi ilgi daha da arttı. Ocaklı Şelalesi'nin çevre illerden gelen ziyaretçileri de cezbetmeye başladığını belirten Şahin, son yıllarda yaşanan orman yangınları sonrası doğal alanlara olan ilginin arttığını ifade etti.

Ocaklı Şelalesi'nin keşfedilmemiş bir güzellik olduğunu belirten ziyaretçilerden Fahrettin Çiçek, "Tokat’a gelmişken şelaleyi görelim dedi. Hiç keşfedilmemiş bir yer. Türkiye’nin birçok noktasında şelale var ama burada şelale olacağını hiç tahmin etmiyordum. Burada piknik alanı da var, gayet güzel burası. Buranın tanıtılmaya ihtiyacı var" dedi.

Düzce'de trafikte yarış kazayla sonuçlandı! Düzce'de trafikte yarış kazayla sonuçlandı!

Celalettin Şahin ise ziyaretçilere serin ve doğayla baş başa vakit geçirebilecekleri bir alan sunduğunu ifade ediyor. "İlgi son 3 yıldır çok yoğun buraya, orman yangınlarından sonra insanlar burayı tercih etmeye başladı. Bayram tatillerinde burası çok yoğun oluyor. Şelalenin koruması, bakımı bütünüyle bana ait durumda elimden geldiğince sahip çıkıyorum" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Meryem Arıcı ise Ocaklı Şelalesi'ni ziyaret etmeyi herkese tavsiye ediyor: "Burası çok güzel, doğa harikası bir yer. Piknik yapılabilecek, doğayla baş başa kalınabilecek bir yer burası herkese önereceğim."

,Bu cennet köşe, aynı zamanda Ballıca mağaralarına da yakın olduğu için hafta sonları doğaseverler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Bu durumu "Hafta sonları vakit buldukça buraya geliyoruz" şeklinde ifade eden Yasin Polat, şelalenin doğal güzelliğinin daha fazla keşfedilmesi gerektiğini vurguluyor.

Ocaklı Şelalesi, özellikle son yıllarda artan doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip. Bu tür yerel girişimlerin, hem bölgesel turizmi canlandırma hem de doğal alanların korunması açısından önemli olduğu düşünülüyor. 

Editör: Haber Merkezi