TOGÜ'de gençlik ve doğa yürüyüşü yapıldı TOGÜ'de gençlik ve doğa yürüyüşü yapıldı

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentsel dönüşüm adımlarıyla depreme dayanıksız 3 bin binanın yıkılacağını ve modern "Yeni Tokat" şehrinin kurulacağını açıkladı. Bu önemli adım şehirde yankı uyandıracak.

 Birinci derecede deprem riski taşıyan Tokat'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentte depreme dayanıksız olarak tespit edilen 3 bin binanın kentsel dönüşüm sürecine alınacağını belirtti. Eroğlu, bu çalışmaların paralelinde yatay mimariye sahip 20 bin konutun inşa edileceği, 40-50 bin insanın yaşayacağı yeni bir şehir kurulmasına başlandığını açıkladı.

Belediye Başkanı, Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunan Tokat'ın riskli şehirler listesinde yer aldığını ve geçmişte yaşanan üzücü depremlerden önemli dersler çıkarıldığını belirtti. Başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları ile depreme dayanıklı, modern ve konforlu evlerde yaşama imkanı sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Eroğlu, "Yeni Tokat" olarak adlandırılan bu projede tarım arazisi kullanılmayacak, zemini sağlam ve depreme dayanıklı bir alanda şehrin inşa edileceğini ifade etti. Depremin tehlikesinin her zaman göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan, yeni inşa edilen alanların bu riski minimuma indireceğini söyledi.

Editör: Kubilay Olcan