Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentsel dönüşüm adımlarıyla depreme dayanıksız 3 bin binanın yıkılacağını ve modern "Yeni Tokat" şehrinin kurulacağını açıklamıştı. Şehirde yankı uyandıran adımın ardından proje masaya yatırıldı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odasında Mimar, Mühendis ve Müteahhitler Odaları temsilcileri ile biraraya gelen Başkan Eroğlu, projeyle ilgili bilgi verdi. Proje ile ilgili fikir alış verişinin yapıldığı toplantıda işin uzmanlarının görüşleri ele alındı.

Erbaa'daki patlamayla ilgili Samsun'da yakalanan 2 kişi Tokat'a getirildi Erbaa'daki patlamayla ilgili Samsun'da yakalanan 2 kişi Tokat'a getirildi

"KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİĞİMİZ"

Başkan Eroğlu Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yeni dönem için söz vermiş olduğumuz: Yeni Tokat Projemiz, 1000 Sosyal Konut Projemizle ve Kentsel Dönüşüm Projemizle ilgili Mimar, Mühendis ve Müteahhitler Odalarımızın temsilcileri ile ilk görüşmemizi gerçekleştirdik. Tüm gayretimiz ve çalışmamız bu şehrin geleceği için, halkımızın huzuru ve mutluluğu için. Durmak yok, yola devam" ifadelerine yer verdi.

Projenin detayları
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentte depreme dayanıksız olarak tespit edilen 3 bin binanın kentsel dönüşüm sürecine alınacağını açıklamıştı. Eroğlu, bu çalışmaların paralelinde yatay mimariye sahip 20 bin konutun inşa edileceği, 40-50 bin insanın yaşayacağı yeni bir şehir kurulmasına başlandığını dile getirmişti.

Editör: Haber Merkezi