Tokatlı şehidimiz Jandarma Mehmet Gündüz'ün adını taşıyan operasyonda, 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Erbaa'daki patlamayla ilgili Samsun'da yakalanan 2 kişi Tokat'a getirildi Erbaa'daki patlamayla ilgili Samsun'da yakalanan 2 kişi Tokat'a getirildi

Tokatlı şehidimiz Jandarma Asb. Üçvş. Mehmet Gündüz, 28 Nisan 2023'te Nusaybin'de terör saldırısında hayatını kaybetti. Onun adına düzenlenen operasyon, terörle mücadelede önemli bir adımı temsil etti. Mardin'in Nusaybin ilçesi, Ömeryan bölgesinde gerçekleşen ve Tokatlı Şehit Mehmet Gündüz'ün adının verildiği operasyonda  1'i turuncu 1'i gri kategoride olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerden birinin İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde turuncu kategoride bulunan "Nurhak Derik Gap" kod adlı Ramazan Temel, diğerinin de gri kategoride bulunan "Yılmaz" kod adlı Bilal Şahin olduğu belirtildi. Teröristlerin 28 Nisan 2023'te Jandarma Asb.Üçvş.Mehmet Gündüz'ü Nusaybin’de şehit ettikleri öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'in Nusaybin ilçesi sözde Ömeryan bölgesinde iki teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Yerlikaya, iki teröristin ayrıca 2 vatandaşın şehit edilmesi, bir jandarmanın ve bir vatandaşın yaralanması eylemlerine katıldığını da belirtti. Bakan Yerlikaya paylaşımında operasyon görüntülerine de yer verirken, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi