Bursa İnegöl’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Bursa İnegöl’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Tokat'ta yaşayan ve esnaflık yapan Ömür Özfalay giydiği kıyafeti ile dikkatleri üzerine topaldı. Özfalay sosyal medyaya attığı fotoğrafı ile beğeni ve yorum yağmurunu tutulurken bir anda sosyal medyanında ilgisi haline geldi.
Tokat'ta bin yıllık çini sanatının son temsilcisi olan Ömür Özfalay giydiği geleneksel Türk Kıyafeti ile olay oldu. Geleneksel Türk kıyafetleri ile çekip sosyal medyaya attığı foroğrafı bir anda patlayan, beğeni ve yorum yağmuruna tutulan  Özfalay kıyafeti giyince özüne döndüğünü belirtti.Ömür Özfalay"Hem otantik hem de tarihe yolculuk yapıyorsunuz. Farklı bir duygu yaşıyorsunuz, onu anlatmak biraz zor. Bu kıyafetleri giydiğim zaman kültürümü yaşıyorum ve içersinde çok farklı duygular oluşuyor"dedi.

KIYAFETLER BANA GELENEKSEL TÜRK BİLİNCİNİ TEKRAR YAŞATTI
Ömür Özfalay"Geleneksel Türk Okçuluk standına gittim.Görünüş itibariyle ve orta asya göçmeni olduğumdan dolayı o özellikleri yansıtıyorum. Kıyafetleride giydiğim zaman  özüme döndüm. Ve o ruhu güzel bir şekilde yansıttığımı düşünüyorum. Kıyafeti giydiğim zaman güçlü,kararlı ve azimli hissettim kendimi. Kıyafetin içerisinde sanki başka bir dünyada yaşıyor gibiyim. Sahibi olduğum mevcut Türk kanını ,hissiyatını, vatan aşkını tekrar yaşattığı için çok mutluyum"ifadelerine yer verdi.

Editör: Kubilay Olcan