Bu köy kentin en fazla serayı barındıran köyü olarak biliniyor.
Tokat'ta tamamına yakını sera ile kaplı olan Gümenek köyü, 'Küçük Antalya' olarak anılıyor.  

Gümenek köyü, Tokat kent merkezine sadece 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 2004 yılında devlet teşvikleri ile başlayan ve o zamanlar sadece 250 metrekare olan seracılık faaliyetleri, bugün 300 dönüme kadar genişlemiş durumda. İl genelinde bin 700 dönüm alanda örtü altı tarım yapılırken, Gümenek köyü, havadan görüntülendiğinde seralarla kaplı görüntüsüyle öne çıkıyor.

KASKİ ‘Su Tasarrufu Farkındalığı’ için eğitimlerini sürdürüyor KASKİ ‘Su Tasarrufu Farkındalığı’ için eğitimlerini sürdürüyor

Özellikle son yıllarda artan verimlilik, köyde yaşayanları memnun ederken, göç trendi de tersine dönmeye başladı. Köy sakinleri, iyileşen imkanları ve yaşam şartları ile birlikte üretime devam ediyor. Seralarda marul, maydanoz, soğan, roka, salatalık ve biber yetiştiriyor.

Bu tarım faaliyetleri, çiftçilere yıl boyunca sürekli bir gelir sağlamanın yanı sıra, köyün yaşam standardını yükseltiyor ve nüfusun yerinde kalmasına yardımcı oluyor. Köy, özellikle havadan çekilen görüntülerde seralarla kaplı manzarasıyla 'Küçük Antalya' olarak adlandırılarak, çiftçilik ve tarım faaliyetlerinde öne çıkan bir örnek teşkil ediyor.

Editör: Haber Merkezi