Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, içme suyunu maliyetinin yüzde 50 altına sattıklarını ifade ederek, “Maliyetlerimiz çok çok altında bir su veriyoruz” dedi.

Tokat’ta devam eden Dartaş Barajı çalışmaları  ile ilgili bilgi veren Başkan Eroğlu, içme suyu fiyatlarına da değindi. Tokat’ta maliyetinin yüzde 50’si altında su verdiklerini belirten Başkan Eroğlu, ”Gerçekten çok ucuz bir su veriyoruz. Maliyetlerimiz çok altında bir su veriyoruz. Şu anda bizim bir ton suyumuzun maliyeti 10,50 lira civarlarında. İçme suyunun tonu 4,5 lira civarlarında. Yani neredeyse yüzde 50 zararına biz vatandaşımıza su veriyoruz” dedi.

Melikgazi Belediyesi’nden coşkulu 19 Mayıs kutlaması Melikgazi Belediyesi’nden coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Başkan Eroğlu, Tekirdağ’da bir ilçede ziyaretleri esnasında suyun tonun 50 lira olduğunu öğrendiğinde şaşırdığını ifade ederek, “Yani bizim buradaki 4,50 lira olan su orada 50 lirandan satılmakta imiş. Bu da bir başka bir gerçek. Yani Tokat Belediyemizin bu anlamda vatandaşına sağladığı önemli bir menfi husus olduğunu da içme suyunu da söylemiş olalım. Ortalama bir aile 12 ton civarında bir içme suyu harcar. Yani bu ne demek? 50-60 TL gibi bir para demek yani ayda bir eve 60 - 70 liralık bir su maliyeti çıkmakta ve bunun da yüzde 50’si de belediyemiz tarafından da karşılanmakta” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi