Arpa şehriye ve tereyağının bir araya geldiği şehriyeli pirinç pilavı tarifi adım adım karşınızda! Lezzetli bir yan yemek için hemen deneyin!

Şehriyeli pirinç pilavı, sofralarınızı taçlandıracak! En pratik ve lezzetli tarif ile bu eşsiz lezzeti evinizde hazırlayın!

Şehriyeli pirinç pilavının püf noktaları, malzemeleri ve aşama aşama hazırlık yöntemleri bu yazıda! Muhteşem bir pilav tarifi...

Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:

·       2 yemek kaşığı tereyağı

·       3 yemek kaşığı sıvı yağ

·       2 su bardağı pirinç

·       Yarım su bardağı arpa şehriye

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

·       3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)

·       Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

1.     Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.

2.     Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.

3.     Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.

4.     Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.

5.     Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.

6.     Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.

7.     Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. (Yazının devamında süreler ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.)

8.     Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.

9.     Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Not: Pilav yaparken su oranı 1’e 1,5 olarak ayarlıyorum. Yani 1 ölçü pirinç için, aynı ölçü kabı ile 1,5 kap su ekleyin. 1 su bardağı pirinç, 3-4 kişi için yeterlidir.

Editör: Haber Merkezi