Bursa Erkek Lisesi’nden 19 Mayıs’ta temiz çevre farkındalığı Bursa Erkek Lisesi’nden 19 Mayıs’ta temiz çevre farkındalığı

İlk eleme olan ÖTR (Ön Tasarım Raporunda) Türkiye birincisi olarak tüm Türkiye’de dikkatleri üzerine çekmeyi başararak, İkinci aşama KTR (Kritik Tasarım) ve üçüncü aşama olan AHR (Atış Hazırlık Raporu)  elemelerin toplam puanlamasında yine Türkiye birincisi olarak finale kaldı.

 Takımın Danışman Öğretmeni, Fizik Öğretmeni Menderes Kurt, “Olumsuz hava koşullarından dolayı Tuz Gölü’nde yapılması planlanan final atışları ileri bir tarihe ertelenmiş olup zirveyi kapmak için sabırsızlıkla beklemektedirler. Ankara’da yapılacak olan ikinci Teknofest festivalinde vitrinde yerlerini alacakları zamanı beklemekteler.Hedeflerinin  minimum 2000 metre irtifaya 4 kg faydalı yükü ( Roketin ağırlığı 18 kg ) çıkartıp roketi iki ayrı parçaya ayırıp gövdeyi ve faydalı yükü ayrı ayrı  paraşüt  ile güvenli şekilde yere indirip GPS ile koordinatları takip edip hasarsız şekilde roketi teslim almaktır. Roketin  gövde tasarımı, aviyonik kartların tasarımı ve basımı, elektronik devrelerinin tasarlanması ve en önemlisi yazılımının planlanması dahil her şeyi  okulumuzda öğrencilerimiz yapmıştır” dedi.

Kurt, “Bu zorlu safhada bize her türlü desteği veren Okul idaremize , öğretmenlerimize , personelimize  ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz.Finallerde de güzel bir derece ile gelerek Çorum halkımıza haklı bir gurur yaşatmak için elimizden geleni yapacağız inşallah” açıklamalarında bulundu.

Takımdaki öğrencilerin sorumluluk alanları: Utkan Kaya: Takım Kaptanı & Tasarım, Melih Özübek: Aviyonik Mentör, Eren Özden: Yazılım Kaptanı , Ahmet Enes Altıncı: Elektronik , Ömürsel Akca: Yazılım , Talha Berk Özdemir: Elektronik ten sorumlu olarak projeye destek veriyor.

HABER MERKEZİ

Editör: İlhami Türksal