Ağızda dağılan lezzet: Asla şaşmayan Mayasız Poğaça tarifi Ağızda dağılan lezzet: Asla şaşmayan Mayasız Poğaça tarifi

Ev yapımı poğaçaların bayatlamasından sıkıldınız mı? İşte, uzun süre taze kalan ve her zaman lezzetli poğaçalar yapmanın sırları.

Kahvaltılarınızı ve atıştırmalıklarınızı daha özel kılmak istiyorsanız, bu bayatlamayan poğaça tarifi tam size göre.

Bayat poğaça derdine son! Bu tarifle, poğaçalarınızı günler öncesinden hazırlayabilir ve tazeliğini kaybetmeden servis edebilirsiniz.

Bayatlamayan Poğaça tarifi

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
1/2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Tarifi

İlk olarak, bir kabın içine ılık suyu dökün. İçerisine maya ve şekeri ekleyin ve karıştırarak mayanın erimesini sağlayın. Üzerini streç film veya temiz bir bezle örterek 5-6 dakika bekletin.

Mayalanan karışıma sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın.

Karışıma yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin. Bu süre hamurun hacminin artmasını sağlayacaktır.

Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak havasını alın.

Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün ve üzerlerine susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Püf Noktası

Poğaçanızın bayatlamaması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:

Malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır.
Hamurun mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçaları oda sıcaklığında hazırlayın.
Süt ve su gibi malzemeleri ılık kullanın, buzdolabından hemen çıkarıp kullanmayın.
Pişirme süresini deneyimlerinize göre ayarlayın, poğaçaların fazla kurumaması için aşırı pişirmekten kaçının.
Afiyet olsun!

Bayatlamayan poğaça tarifimiz, kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Uzun süre taze kalan bu poğaçalar, misafirlerinizden tam not alacak ve evde poğaça yapmanın keyfini çıkarmanızı sağlayacak. Tazeliğin ve lezzetin sırrını keşfettiniz, şimdi bu harika tarifi denemenin zamanı geldi.

Editör: Haber Merkezi