Misafirlerinize sunabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Ev yapımı kazandibi tarifimizle, herkesin beğenisini toplayacak bir tatlıya imza atın!

Kazandibi, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından. Peki, bu enfes tatlıyı evinizde yapmaya ne dersiniz? Adım adım kazandibi yapımının tüm püf noktalarını sizin için derledik.

Evde kazandibi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Geleneksel tatlarımızdan biri olan kazandibini, tarçın ve sütün eşsiz uyumuyla mutfakta kolayca hazırlayabilirsiniz.

KAZANDİBİ TATLISININ TARİFİ:

MALZEMELER

6 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın

Servisi için;

Bir yemek kaşığı tarçın 

Badem ve pudra şekeri ile harikalar yaratan tarif: Kavala Kurabiyesi Badem ve pudra şekeri ile harikalar yaratan tarif: Kavala Kurabiyesi

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine süt, pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyerek çırpma teli yardımı ile çırpın. 

Tencere içindeki malzemeler iyice karıştıktan sonra karışımı ocağın üzerine alın. 

Karışım katılaşmaya ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar durmadan karıştırın. 

Muhallebi kıvam almaya başlayınca ocağın altını kapatın ve muhallebinin içine tereyağı atın ve erimesi için hızlıca karıştırın. 

YAKMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR? 

Kazandibinin en önemli özelliği dibinin yanık olmasıdır. Bu yanık tat kazandibine ayrı bir lezzet katar. Yakma işleminin püf noktası şu şekildedir: 
Geniş bir tepsiyi ocağın üzerine alın ve ocağın altını yakın. 
Hazırlanan kazandibi muhallebisinden bir kepçe alın ve tepsinin üzerinde tarçın ve pudra şekeri ile karıştırın. 
Karışımı tepsinin üzerine iyice yayın ve tepsiyi çevire çevire pudra şekeri, tarçın ve muhallebiyi pişirin. Bu işlemden sonra karışım esmerleşecektir. 
Daha sonra tüm muhallebiyi iyice tepsinin tabanına yaydığınız karışımın üzerine dökün ve bir spatula yardımı ile üstünü düzeltin. 
Tatlıyı, buzdolabında yaklaşık 3 saat bekletin. 
Tatlının tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra tatlıyı, şeritler halinde kesin ve rulo şeklinde sarın. 
Tatlıları servis tabağına alın ve tarçınla servis edin. 

Kazandibi, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir ve şimdi bu lezzeti evinizde de yaşamanın zamanı geldi. Tarifimizi takip ederek, kıvamı ve lezzeti tam yerinde bir kazandibi hazırlayabilirsiniz. Her lokmada geleneksel tatların ve sütün hafifliğinin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi