Evinizdeki malzemelerle harikalar yaratmaya ne dersiniz? Portakallı Etimek Tatlısı, tüm ailenizin bayılacağı bir lezzet sunuyor. İşte sizin için hazırladığımız özel tarifimizle tatlı sofralarınıza yeni bir tat katın!

Fırında makarna her zaman favoridir, ancak beşamel soslu versiyonu başka bir lezzet sunar. Bu tarifle beşamel sosun püf noktalarını öğrenerek mükemmel bir yemek hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım beşamel soslu fırında makarna yapımı!

Sofralarınıza farklı bir tat katmaya ne dersiniz? Beşamel soslu fırında makarna, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürecek. Bu tarif ile lezzet dolu bir yemek hazırlamanın tüm adımlarını bulacaksınız.

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

9 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için;

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Muhallebisi için;

1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Portakallı Sos İçin;

2 yemek kaşığı buğday/mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi

İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye toz şekeri alarak karamelize edelim.
Şeker eriyip koyulaşınca üzerine suyu ilave edelim. Burada şeker ilk başta koyulaşacaktır. Ancak sonrasında tekrar eriyecektir.Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
Daha sonra etimekleri borcamın tabanına dizelim. Ben bu tarifte 23×30 cm boyutlarında orta boy dikdörtgen bir borcam kullandım.
Etimeklerin üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim, şerbetini çekmesi için bekletelim.
Tatlımızın muhallebisi için tencereye şeker, un, nişasta ve sütü alarak güzelce karıştıralım ki topak kalmasın.
Tencereyi ocağa alalım, muhallebimiz göz göz olup koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Muhallebimiz piştikten sonra ocaktan alalım, vanilya ve tereyağını ilave ederek tereyağı eriyene kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
Etimekler şerbetini çektikten sonra üzerine ilk sıcaklığı çıkan muhallebiyi boşaltarak soğumaya bırakalım.
Bu arada portakallı sosu için tencereye nişasta, toz şeker ve taze sıkılmış portakal suyunu ilave edip hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
Tencereyi ocağa alalım ve sosumuz koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
Koyulaşan portakal sosunu ocaktan aldıktan 5 dakika sonra muhallebinin üzerine gezdirerek dökelim.
Oda sıcaklığına gelen tatlının üzerini streç film ile örterek buzdolabında 1 gece dinlendirelim.
Tatlıyı dolaptan aldıktan sonra istediğimiz boyutta dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

İşte karşınızda, herkesin bayılacağı Portakallı Etimek Tatlısı tarifimiz! Bu tarif, pratikliği ve sunduğu muhteşem lezzetle tatlı severlerin gönlünü fethedecek. Portakallı sosun ferahlatıcı dokunuşu ve etimeğin kıtırlığı ile tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde çözebilirsiniz. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tatlı tarifiyle, aileniz ve sevdiklerinizle keyifli anlar yaşayın. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi