Dilber Dudağı, ismi kadar tatlı ve etkileyici bir lezzete sahip. Geleneksel tatlılarımız arasında önemli bir yere sahip olan bu şerbetli tatlı, herkesin beğenisini kazanıyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayabilirsiniz.

Şerbetli tatlıların vazgeçilmezlerinden Dilber Dudağı, lezzeti ve sunumuyla sofralarınızı süslemeye hazır. Hem pratik hem de lezzetli bu tatlı, misafirlerinizin de beğenisini toplayacak. Geleneksel ve modernin harmanlandığı bu tatlıya bayılacaksınız.

Geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahip olan Dilber Dudağı, tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet. Bu pratik tarifiyle, şerbetli tatlıların en güzel örneklerinden birini evinizde hazırlayabilir, sevdiklerinizle beraber tadını çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
1/2 yemek kaşığı sirke
1/2 su bardağı süt
2,5 su bardağı elenmiş baklavalık un

Üzeri için:

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

150 gram tereyağı

Şerbeti için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu

İç dolgusu için:

100 gram fındık içi
1 adet yumurta sarısı

Açmak için:

2 yemek kaşığı nişasta

TARİF

Hamuru hazırlamak için:

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
Hamurun üzerini nemli biz bezle kapatın ve ılık bir yerde yarım saat dinlendirmeye bırakın.
Hamuru 7 parçaya ayırın ve her parçayı yuvarlayıp, bir yarım saat daha dinlendirin.
Minik hamur parçalarını nişastayla birlikte açın. Her parçayı yaklaşık bir servis tabağı büyüklüğü kadar açmaya çalışın. Yapamıyorsanız daha küçük de kalabilirler.
Tek tek tüm parçaları bu şekilde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste koyun.
Üst üste koyduğunuz tüm hamurları yine nişastayla hep birlikte açmaya başlayın ve açabildiğiniz kadar açın. Sonra bir bardak yardımıyla hamurunuzu yuvarlak yuvarlak kesin.
Fındık içi ve yumurta akını karıştırarak iç harcını hazırlayın.
Hazırladığınız harçtan her bir yuvarlağın bir kenarına koyun ve diğer kenarları yarım ay şeklinde hafifçe bastırarak kapatın.

Şerbeti için:

Bir tencereye su ve şekeri alın hafif koyulaşana dek kaynatın.
Koyulaşınca içine birkaç damla limon suyunu ekleyin ve şerbetin altını kapatın. Şerbetiniz hazır ve şerbet tatlının üstüne dökülürken ılık olmalı, o yüzden ılıklaşması için bir kenara ayırın.
Tüm hamuru yuvarlak yuvarlak kesip iç harçla beraber yarım ay şeklinde kapatıp bir tepsiye dizin ve erittiğiniz tereyağını üstlerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 17-20 dakika pişirin. Tatlıyı fırından çıkartın ve ılıklaşmasını bekleyin.
Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin ve üstünü kapatıp bir gece bekletin. Dilber dudakları şerbeti çektikleri zaman servise hazırlar.

Dilber Dudağı, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olarak sofralarımızı tatlandırmaya devam ediyor. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz Dilber Dudağı, hem göze hem de damağa hitap eden eşsiz bir tat sunuyor. Şimdi bu lezzeti deneyimleme zamanı. Tatlı yapımının keyfini çıkarın ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.

Editör: Haber Merkezi