İrmik ve cevizin muhteşem uyumuyla hazırlanan İstiridye Tatlısı, hem göze hem damağa hitap ediyor. İşte kolay ve lezzetli tarifi.

Şerbetli tatlılar arasında yeni bir yıldız doğuyor: İstiridye Tatlısı. Bu özel tarif, tatlı menülerinizin vazgeçilmezi olacak.

Mis gibi şerbeti ve eşsiz lezzetiyle İstiridye Tatlısı tarifi, tatlı severler için. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

İstiridye Tatlısı Tarifi

Malzemeler

225 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
2 tane yumurta
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tahin
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 bardağı toz şeker
Çeyrek limon

İstiridye Tatlısı Tarifi

Tatlımız için; öncelikle şerbetini hazırlayalım.
Şerbeti için malzemeleri tencereye alıp, karıştıralım.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dk kadar kaynatıp, ocaktan alalım.
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde dökeceğiz.
Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım.
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, bıçakla istiridye deseni verelim.
Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp, tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlımızı soğuk şerbetle buluşturalım.
Şerbetini çektikten sonra fıstık serpip, servis edelim.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

İstiridye Tatlısı, özel günlerinizde ve günlük tatlı ihtiyacınızda size eşlik edecek muhteşem bir seçenek. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif, tatlı sofralarınıza yeni bir tat katacak. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi