Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz sütlü revani tarifi ile tatlı saatleriniz daha da lezzetli hale gelecek. Şerbetin ve sütün mükemmel harmonisiyle, herkes bu tatlıya bayılacak.

Sütlü revani, özel günlerinizde ve günlük tatlı ihtiyacınızda vazgeçilmeziniz olacak. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak.

Şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden biri olan sütlü revani, bu tarif ile evde yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı. Ağızda dağılan yapısıyla, sütlü revaniyi denemeye hazır olun.

Sütlü Revani Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı tepeleme un

şerbet için;

2 su bardağı şeker
3 su bardağı süt

üzeri için;

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

hindistan cevizi

Sütlü Revani Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya ilk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve sütü uygun bir tencereye alın ve karıştırın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatıp ılımaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve çırpın. İrmik ekleyip spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.
Büyük bir kare borcamın tabanını yağlayın ve kek karışımını içine döküp yayın.
180 derece ön ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin piştiğinden emin olun.
Fırından çıkarttıktan sonra ılımış olan şerbeti kekin üzerine dökün. Kekin şerbeti iyice çekmesi için 2-3 saat dinlendirin.
Dilimleyip üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Editör: Haber Merkezi