Ev yapımı tatlıların tadı bir başka oluyor, özellikle de revani gibi şerbetli bir lezzet söz konusu olduğunda. Adım adım kolay revani tarifimizle, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirin.

Herkesin sevdiği, yapımı kolay olan revani tatlısı ile tatlı sofralarınıza renk katın. Bu pratik ve lezzetli tarif, tatlı ihtiyacınızı kolayca giderecek.

Pratik tatlı tarifleri arasında öne çıkan revani, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bir seçenek. Bu tarif ile evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın.

Pratik Revani Tarifi

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

şerbeti için;

3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

üzeri için;

hindistan cevizi
ceviz

Pratik Revani Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu uygun bir tencereye alın ve karıştırarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp altını kısın. 15 dakika kısık ateşte pişirin ve ocaktan alarak ılımaya bırakın.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
Elediğiniz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Son olarak irmiği ilave edip karıştırmaya devam edin.
Yağlanmış dikdörtgen bir borcama kek harcını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığını çıkarması için biraz bekleyin.
Ardından şerbeti döküp çekmesini bekleyin ve 2-3 saat dinlendirin.
Dilimleyip üzerini hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyerek servis yapın.
 

Editör: Haber Merkezi