Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Evinizde kolayca yapabileceğiniz pekmezli susamlı poğaça, kahvaltılarda ve çay saatlerinde fark yaratacak. Bu özel tarif, lezzeti ve dokusuyla herkesi mest edecek.

Pekmez ve susamın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu poğaça tarifi, tadıyla olduğu kadar görünüşüyle de dikkat çekiyor. Adım adım bu kolay tarifi deneyerek, mutfakta harikalar yaratın.

Mis gibi pekmez aroması ve susamın çıtır dokusuyla birleşen pekmezli susamlı poğaça, ağızda dağılan yapısıyla favoriniz olacak. Bu tarif, lezzet arayışınıza son verecek.

MALZEME LİSTESİ

4.5 su bardağı un
1 paket Instant Kuru Maya
3.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağ

Garnitür için

200 gram beyaz peynir

Üzeri için

1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
1 su bardağı susam

YAPILIŞI

Un, maya, şeker ve tuzu ilave edin, karıştırın.

Ardından ılık su, sıvı yağ, yumurta ve tereyağnı ekleyip, yapışkan ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Üzerini nemli bir bezle kapatarak, sıcak bir ortamda 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.

Hamuru 10 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika dinlendirin.

Hamurları elinizle açıp peynir koyun ve kapatın.

Hamurları pekmez ve su ile hazırlanan karışıma daldırıp, susama batırın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.

Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Editör: Haber Merkezi