Süt alternatifi arayanlar ve süt olmadığında krep yapmak isteyenler için sütsüz krep tarifi kurtarıcınız olacak. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, krep yapmak artık daha kolay.

Fırında Makarna tarifi: Tadı damağınızda kalacak! Fırında Makarna tarifi: Tadı damağınızda kalacak!

Kahvaltı sofralarınızı süsleyecek sütsüz krep tarifi ile tanışmaya hazır olun. Süt olmadan da kreplerin nasıl bu kadar lezzetli olabileceğini göreceksiniz.

Süt yoksa endişelenmeye gerek yok. Bu sütsüz krep tarifi ile kahvaltılarınızı lezzetli ve pratik bir şekilde zenginleştirebilirsiniz. İşte adım adım sütsüz krep yapımı.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tutam şeker

TARİF

Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırmaya devam edin.
Unu üzerine ekleyin ve güzelce çırpın.
Tuz ve şekeri ekleyin çırpmaya devam edin. Kabın üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
Yanmaz yapışmaz düz yüzeyli orta boy bir tavayı hafif yağlayın ve ısıtın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadarını döküp tavayı çevirerek güzelce yayılmasını sağlayın ve bu işlemi hızlı bir biçimde yapmaya özen gösterin.
Bir yüzeyi piştikten sonra spatula yardımıyla çevirerek diğer yüzeyini de pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın.

Sütsüz krep tarifi, kahvaltı sofralarınıza yeni bir tat katmak için harika bir alternatif sunuyor. Süt olmadan da kreplerin ne kadar lezzetli olabileceğini kanıtlayan bu tarif, pratikliği ve kolaylığı ile herkesin beğenisini topluyor. Yumurta, su, sıvı yağ, un, tuz ve bir tutam şeker ile hazırlanan bu krepler, kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyacak. Deneyin ve farkı hissedin!

Editör: Haber Merkezi