Ev yapımı tatlıların en güzellerinden biri olan revani, bu kez kremalı versiyonuyla karşınızda. Şerbetli tatlıların ağır gelebileceği günlerde, sütlü ve hafif bir alternatif arayanlar için ideal. Kremalı revani yapımını sizler için detaylandırdık.

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan revani, şimdi daha da özel! Krema katkısıyla daha zengin bir lezzet sunan kremalı revani, hem göze hem damağa hitap ediyor. Bu özel tarif ile tatlı menünüzü yenileyin.

Şerbetli tatlılardan vazgeçemeyenler için kremalı bir alternatif: Kremalı revani! Bu tarif, klasik revaniye nazaran daha hafif ve taze bir tat sunarak, herkesin beğenisini kazanacak. Yapımı kolay olan bu tatlıyla misafirlerinizi şımartın.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
İsteğe göre 1 adet portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 su bardağı+3 yemek kaşığı un

Şerbeti için;

Muhteşem Islak Browni Kurabiye tarifi: Ağızda dağılan lezzet Muhteşem Islak Browni Kurabiye tarifi: Ağızda dağılan lezzet

3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Kreması için;

1 litre süt
1 yumurtanın sarısı
1/2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
200 ml krema

TARİF

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
Sonrasında şerbeti kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Ardından birkaç damla limon suyu katıp karıştırarak ocağın altını kapatın.
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve tercihinize göre ya rendelenmiş portakal ya da rendelenmiş limon ekleyerek biraz daha çırpın.
Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Yayvan fırın kabınızı yağlayın. (Büyük boy borcam kullanabilirsiniz.)
Hazırladığınız karışımı yağlamış olduğunuz fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen revaniyi fırından alın ve sıcak haliyle üzerinde çatalla delikler açın.
Soğumuş olan şerbeti revaninin üzerinde gezdirerek dökün.
Tatlınız şerbeti emerken krema yapımına geçin.
Bir tencerede sütü, şekeri, yumurta sarısını, nişastayı ve unu karıştırın.
Tencereyi ocağa alın ve kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
İki dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Sıvı kremayı ve vanilyayı pişirdiğiniz kremaya dökün ve mikserle karıştırın.
İyice çırptığınız kremayı şerbetini çekmiş olan revaninin üzerine yayın.
Tatlınız biraz soğuyup oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Tatlınızın üzerini Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Kremalı revani, geleneksel Türk tatlıları içinde şerbetin hafifliği ve kremanın zenginliğiyle dikkat çeker. Bu tarif, özel günlerinizde veya günlük tatlı ihtiyacınızda ideal bir seçenek olabilir. Hazırlaması kolay olan bu tatlı, misafirleriniz tarafından da beğenilecek ve sofralarınızın yıldızı olacak. Şimdi bu lezzeti denemek için mükemmel zaman!

Editör: Haber Merkezi